Haavoittuneet kokijat

Leikkaukset kohdistuvat heikompiin ryhmiin?

Mielenilmaus tänään  on paikallaan ja perusteltu. Ihmisyyden perusarvoista katsottuna aktiivimalli on selvä pakko- ja leikkauslaki, joka kohdistuu tiettyyn kansanryhmään, jonka on vaikea puolustaa itseään: Jos työtön ei pysty täyttämään aktiivisuuden edellytystä, työttömyysturvasta 32,40 e/pv,  vähennetään 4,65 % seuraavan 65 maksupäivän ajan. Leikkaus kohdistuu omalla tavallaan nytkin tiettyä heikompaa kansalaisryhmää kohtaan kuten oli diabeteslääkkeiden kohdalla nimenomaan sairaisiin henkilöihin kohdistuvana. Leikkaus on rangaistus?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Asiahan on varsin yksinkertainen. Jos kerran piirileikeistä ja pakkohakemuksista on kansantaloudelle merkittävää hyötyä ja ne vähentävät työttömyyttä, maksetaan sellaisiin osallistuville 4.65% korotettua päivärahaa nykyisen sijasta, eikä leikata yhtään mitään.

Projektihan menee plussalle heti, jos edes joka sadas sillä työllistyy. Nythän luvataan luokkaa joka viidennen työllistyvän, joten pätäkät tulisivat heti takaisin 20-kertaisina. Eikö valtio halua tienata rahaa vai mikä tuossa kiikastaa?

Toimituksen poiminnat