Haavoittuneet kokijat

Kylmä totuus

Hän oli haaveksija. Lapsena hän haaveili roskakuskin työstä. Myöhemmin hän ajatteli palomiehen ja vielä myöhemmin poliisin työstä. Lukiossa hän joutui koulukiusatuksi. Hän oli kouluaikana jossain määrin erakko.  Kerran toukokuussa hän erehtyi tulemaan kouluun polvihousuissa ja siitä lähti koulukiusaaminen. Lisäksi hän sai nimen Ärkula. Hänen kasvonsa olivat suunnikkaan muotoiset, mikä herätti myös ympäristössä huomiota.

Opettajien silmätikuksi hän joutui. kun tuli silloin tällöin isänsä autolla kouluun, vaikka hänellä ei ollut ajokorttia. Lukiosta päästyään hän pääsi puhelinmyyjäksi. Hän joutui kannustinloukkuun pienen palkan vuoksi. Palkka oli niin pieni, että sillä pystyi tuskin maksamaan kaksion vuokraa.

Kun yritys meni vielä konkurssiin, Ärkula joutui peruspäivärahalle, koska hän ei ollut liittynyt työssä ollessaan ammattiliittoon.

Vähitellen Ärkula lähti politiikkaan. Hän oli työnarkomaani ja strategi. Hän ymmärsi hyvin vaalikokonaisuuksia ja loi loistavia manipulointikeinoja. Hänestä tuli karriäärimies. Hänen kasvonsa pyöristyivät ja mahansa kasvoi. Se oli sitten ylöspäin yhtä nousukiitoa. Hänestä tuli lopulta parlamentin edustaja ja vihdoin alueen vanhin ja vaikuttavin valtiomies ja kaiken lopulta Guinnesin suuren ennätysten kirjan suurin takinkääntäjä. Ärkula nautti asemastaan ja vallastaan. Hänellä oli ylileveät hartiat ja väljä miesten puku. Kokonaisuus muistutti suunnikasta, vaikka kasvot olivat lähes pullan pyöreät ja väri punakka nenän päätä myöten.

Unelmoijana hän petti kaikki vaalilupauksensa. Hänellä oli paksu nahka.  Hän leikkasi eläkeläisiltä eläkkeitä ja lääkekorvauksia sekä nosti asiakasmaksuja ja käyntimaksuja, leikkasi opiskelijoilta opintotukia ja työikäisiltä hän pienensi palkkaa, lyhensi lomia, pidensi työaikaa ja nosti eläkeikää. Hyvinvointivaltio alkoi murtua, eikä enää eletty lintukodossa, kansa jakaantui vähitellen kahtia.

Viimein kansa kyllästyi joka paikan leikkauksiin. Äänestäjät kokoontuivat torille ja vaativat Ärkulaa eroamaan. Hän hätkähti todellisuuteen. Ärkylä ei uskaltanut enää käydä kaupassakaan, kun häntä uhkailtiin ja peloteltiin. Vihapuheet jylläsivät internetissä. Mies oli epätoivoinen. Hän itki kotona pari päivää ja lopulta Ärkula muutti erääseen lämpimään maahan, eikä hänen olinpaikkaansa nykyään kukaan edes tiedä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat